Kamremsbyte

Vi byter kamrem på alla bilmärken på svenska marknaden med högkvalitets delar från kända tillverkare. Vi har utbildade mekaniker med flerårig erfarenhet från mekaniker yrket som utför kamremsbyten på din bil. Alla jobb som kamremsbyte görs med nya delar och garanti lämnas på utförda jobb. Vi stämplar även din servicebok med likvärdiga stämplar som märkesverkstäder.

Kamremmen i bilen bör bytas efter visst antal år eller mil som bilen rullat. Vissa bilmärken använder kedja på en del av sina bilmotorer vilket ger fördelar som  att kamremsbyte ej är nödvändigt. Man kan dock behöva spänna eller byta kedjan i vissa situationer på en kamkedje driven bil.

 

På dem flesta bilarna drivs vattenpumpen av kamremen och bör bytas samtidigt som ett kamremsbyte utförs. Det medför även en lägre kostnad eftersom allt omkring redan är isär monterat.

Vi rekommenderar även att du byter remmen till generatorn samtidigt eftersom den också slits vid dagligt användande av bilen. Generatorremmen är en relativt liten kostnad att lägga till men blir en rätt stor kostnad i vissa fall om den inte byts samtidigt vid kamremsbytet eller vid regelbundna punkter alternativt slitage.

Kamrem

Vattenpump

löprulle

spännrulle

packningar

generatorrem

Gör Ett säkert kamremsbyte hos Lukas Cars där alla delar byts ut

Vi har kompetensen för att byta kamrem på din bil

Lukas Cars har även tillgång till specialverktyg som används på vissa bilmodeller vid kamremsbyte. Därför är det viktigt att du skriver in rätt reg.nr. Genom ditt registreringsnummer hittar vi rätt delar och rätt verktyg för att byta kamremen i din bil samt övriga slitagedelar som bör bytas ut i samband med ett kamremsbyte hos Lukas Cars.

kontakta oss för kamremsbyte eller kostnadsförslag